Niks dan lof voor opvallend onopvallende held van blauw-zwart: “Hij is in de vorm van zijn leven”

©  Play Sports

De offensieve jongens van Club Brugge krijgen heel wat aandacht, maar wat dan gezegd van onze defensie? Simon Mignolet en Simon Deli gooien al een hele tijd hoge ogen, maar ook Clinton Mata is ietwat geruisloos alweer aan een beresterk seizoen bezig. Dat is ook Filip Joos en andere analisten niet ontgaan.

09 oktober 2019 13:04 - “Meestal kijk je naar nummers tien, aanvallers en wingers, maar bij hem ga je naar een wedstrijd en je geniet van de manier waarop hij verdedigt en natuurlijk is hij in de vorm van zijn leven, vorig jaar ook al. Hij wint elk duel en durft te tackelen in de zestien, dat deed hij ook in Madrid”, spaart de bekende voetbalcommentator zijn lof voor Clinton Mata niet.

“Ik vind het wel knap dat Philippe Clement min of meer – weliswaar met andere accenten – naar de opstelling van zijn voorganger durft te grijpen. Dat zou niet elke trainer die nieuw is, doen, maar het is een verstandige beslissing dat je die twee systemen kan spelen”, luidde het in Extra Time.

Ook onze coach had nog wat te vertellen over de fysiek imposante steunpilaar Mata (26): “Ik heb in mijn eerste zes maanden bij Genk nog met hem gewerkt. Hij was toen nog eigendom van Charleroi en zij vroegen een grote transfersom. Wij hadden op dat moment Joakim Mæhle in de wachtkamer zitten omdat Clinton het heel goed deed”, vertelt Clement.

“We hebben dan de keuze gemaakt om voor Joakim te gaan omdat we het binnen KRC Genk te veel geld vonden. Het was geen kwestie van de ene die beter was dan de andere, ze hebben een ander profiel. Mæhle is aanvallend beter en Clinton is verdedigend sterker, het zijn twee verschillende types.”

Ook afgelopen zondag in Studio Live werd er trouwens al ingezoomd op de nieuwe topprestatie van onze geliefde krachtpatser Clinton Mata:

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.