Mignolet nog eens in actie bij Rode Duivels: “Leuk om het vertrouwen te krijgen en dat wil je niet beschamen”

© Play Sports

Geen Thibaut Courtois tussen de palen gisteravond tegen Cyprus, maar wel Simon Mignolet. Onze blauw-zwarte topdoelman werd zo door bondscoach Roberto Martínez beloond voor zijn immer professionele en voorbeeldige mentaliteit bij de nationale ploeg.

20 november 2019 19:41 - Een clean sheet bemachtigen, lukte onze 31-jarige keeper dit keer niet, maar hij genoot wel van zijn optreden in het Koning Boudewijnstadion én van het feit dat de Rode Duivels de EK-kwalificatiecampagne zonder puntenverlies konden afsluiten: “Van een groot feest was er geen sprake, maar het was op voorhand wél de bedoeling om 30 op 30 te halen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Belgisch voetbal dat dit gebeurt en daar zijn we heel erg tevreden mee”, klinkt het bij Sporza.

“We zijn blij dat we ons doel bereikt hebben en voor de rest denk ik dat het een vrij makkelijke wedstrijd was. Eentje die weliswaar niet perfect begon, maar die 0-1 is niet blijven hangen en we hebben gedaan wat we moesten doen. Het was leuk om te mogen starten, vooral voor het vertrouwen en om het gevoel te hebben dat ik ook hier speelminuten kan maken. Je moet klaar zijn voor het geval er iets gebeurt want je weet maar nooit. Ik bereid mij altijd op dezelfde manier voor en dan is het niet zo moeilijk om speelminuten te krijgen en te maken”, aldus Mignolet.

“Of dit aanvoelt als een beloning is? Ik wil het zo niet noemen, maar het is natuurlijk altijd wel leuk om het vertrouwen te krijgen van de trainer en dat wil je ook niet beschamen en dat is ook niet gebeurd. Op dit moment gaat het niet enkel bij Club Brugge goed, ook bij de nationale ploeg toon ik op training dat ik altijd klaar ben. Dat moet ik blijven doen”, beseft ervaren rot Big Si.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.