Clement blikt terug op mooie CL-campagne: “Als dat er nog bijkomt, speel je op niveau van topploegen”

© Club Brugge

Geen smakelijke kers op de taart tegen Real Madrid, dat in Jan Breydel doeltreffender bleek dan een nochtans moedig en complexloos Club Brugge. Philippe Clement en zijn jongens blijven zo achter met 3 op 18, maar overwinteren wél in de Europa League. Onze coach kan dan ook niet anders dan uitermate tevreden terugblikken op de groepsfase.

12 december 2019 13:51 - “Een gevoel van fierheid naar mijn spelers toe overheerst, omwille van wat ze hebben getoond in deze Champions League. Ik denk dat die drie punten dat niet weerspiegelen, maar daar moet je doorheen kunnen kijken en met die kwalificatie voor de Europa League op zak kan je dat ook makkelijker”, liet onze trainer optekenen voor de camera van Q2.

“Mijn jongens hebben in elke match lef getoond en zijn er voluit voor gegaan met het durven zetten van hoge druk tegen twee van de grootste ploegen van de wereld. We hebben ook voetbal getoond tegen ploegen die zelf druk zetten, dus ik heb heel veel goeie dingen gezien en de eindconclusie van vanavond is dat efficiëntie het verschil is tussen de twee ploegen”, analyseert Clement.

“Dat is dus nog een werkpunt, maar als dat er nog bijkomt dan ben je op het niveau aan het spelen van de allergrootste ploegen ter wereld. Dat is een uitdaging en er zal nog veel werk nodig zijn om op dat niveau te geraken, maar daar zijn we elke dag mee bezig. Op heel veel andere onderdelen waren we de evenknie van PSG in Parijs en van Real Madrid in beide matchen.”

Real Madrid puurde uit een handvol kansen drie doelpunten, zag ook onze T1: “Dat is kwaliteit, ervaring ook. Dat zijn wel dingen waar je verder kan aan werken en ik heb mijn groep de voorbije maanden al grote stappen zien zetten. Het verschil tussen de eerste match thuis tegen Galatasaray en de laatste twee matchen is groot”, stelt Philippe Clement vast.

“We zijn op de goeie weg en het is heel leuk dat we nu ons Europees avontuur mogen vervolgen in de Europa League. Dat is meer onze wereld, daar moeten we realistisch in zijn. Ik hoop dat we daarin ook nog een aantal mooie wedstrijden kunnen spelen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.