Clement opgetogen met Europese loting: “Onze supporters en mijn spelers worden verwend”

© VTM Nieuws

Voor Philippe Clement is het een drukke dag vandaag: niet alleen was er zijn verkiezing tot laureaat van de Trofee Raymond Goethals, hij mocht samen met zijn spelersgroep ook nog eens uitkijken naar de loting voor de 1/16de finales van de Europa League.

16 december 2019 16:09 - Met Manchester United kwam er alweer een klepper van formaat uit de bus, tot grote tevredenheid van onze T1: “We hebben op het vlak van lotingen al een fantastisch seizoen gehad met Real Madrid, PSG en nu Manchester United. Onze supporters en ook mijn spelers worden verwend met die uitdagingen en ik denk dat iedereen in Brugge daar blij mee zal zijn”, klinkt het bij VTM Nieuws.

“Je speelt gegarandeerd voor een vol huis en ook in Manchester zullen er heel veel supporters van blauw-zwart aanwezig zijn, gezien de Engelse voetbalstijl waar elke Clubsupporter van houdt. Het is een fantastisch grote uitdaging en we hebben niks te verliezen. We gaan ons smijten zoals we dat ook tegen Real en PSG hebben gedaan”, reageert een gemotiveerde Clement.

“We hebben de voorbije weken en maanden vertrouwen opgebouwd door onze prestaties in Europa. We hebben die ploegen weliswaar niet uitgeschakeld en dat blijft uiteraard het objectief, maar we weten wel dat we die ploegen bij momenten pijn kunnen doen en dat willen we ook in die twee wedstrijden tegen Manchester United zoveel mogelijk doen.”

Aan gezonde ambitie alvast geen gebrek bij de coach: “We hebben de ambitie om elke wedstrijd te winnen, tegen eender wie. Je weet natuurlijk dat dat een utopie is, dat zoiets niet kan. Maar dat moet wel de ambitie zijn voor en tijdens een wedstrijd, met alle mogelijke middelen die je zelf hebt. We moeten onze eigen voetbal durven te brengen en ons niet alleen aanpassen aan de tegenstander en rekenen op een counter”, stelt Clement.

“Intussen is het vertrouwen in de groep zodanig gegroeid dat we beseffen dat we dat overal kunnen doen en dat we tegen iedereen kansen kunnen creëren. Vervolgens is het een kwestie van onze efficiëntie nog groter te maken dan in de Champions League. Vergeet niet dat al onze aanvallende spelers jonge twintigers of zelfs nog geen twintigers zijn. Het is logisch dat die jongens nog niet altijd de rust en ervaring hebben.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.