Clement streng ondanks kwalificatie: “Heb mij kwaad gemaakt” en “Veruit onze zwakste helft dit seizoen”

© Sporza

Neen, dolgelukkig zag hij er niet uit Philippe Clement. Daarvoor was hij te zeer ontgoocheld over het povere spel dat zijn Club Brugge de eerste helft ontwikkelde tegen een gretig en scherp counterend KV Oostende. Al zag de coach wel een goeie reactie in de tweede helft.

05 december 2019 11:05 - “Ik ben echt kwaad geweest tijdens de rust. De jongens hebben heel goed gepresteerd de voorbije maanden, maar vandaag hebben ze ons en ook zichzelf teleurgesteld door de manier waarop ze die match gestart zijn. Okay, we hadden na 20 seconden wel meteen een kans, maar de manier waarop we die goal pakken, ondanks het feit dat we verwittigd waren voor wat Oostende wilde doen, kan gewoon niet gebeuren”, klinkt het bij Sporza.

“Er was in de eerste helft te weinig tempo, engagement en kwaliteit. Dit was veruit onze zwakste helft dit seizoen, maar ik ben wel blij met onze reactie achteraf. De tweede helft was veel beter. Daarin druk je Oostende weg, doe je hen heel veel pijn en dwing je genoeg kansen af, maar dan valt die goal eigenlijk pas vrij laat. Dat had vroeger kunnen zijn en daarna zijn we hen blijven overvleugelen, maar wilde de bal niet goed vallen”, aldus Clement.

“Je hebt nu eenmaal zo’n matchen en we hebben er zo al meerdere gehad dit seizoen. Een bal op de lat, eentje op de kruising en Ondoa die een paar goeie saves doet, dat zijn omstandigheden die niet mee zitten. Maar okay, we zijn wel blijven pushen en ik ben blij met de koelbloedigheid die we getoond hebben tijdens de penaltyreeks want op dat moment ligt alle druk wel bij mijn spelers. Oostende had niks meer te verliezen. Gelukkig is iedereen is koel gebleven en we gaan door, dat blijft het allerbelangrijkste.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.