Clement: “Zidane heeft nog niet gebeld om te zeggen met welke ploeg hij gaat spelen”

© YouTube Club Brugge

De kwalificatie afdwingen voor de groepsfase was al een straffe stoot van Philippe Clement, maar morgen kan onze trainer zich nog wat meer onsterfelijk maken door ook Europees te overwinteren met Club. De kaarten liggen alvast goed, ook al is de tegenstander een Europese grootmacht die over een indrukwekkende spelerskern beschikt.

10 december 2019 15:41 - Zeker is alvast dat de Spaanse topclub enkele peperdure sterspelers aan de kant zal laten, zo is Eden Hazard – geblesseerd na een trap van Thomas Meunier – er al zeker niet bij en zullen ook Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Lucas Vazquez en James Rodriguez niet te bewonderen zijn in Jan Breydel. Maar wie gaat er dan wel zijn opwachting maken?

“Zinédine Zidane heeft nog niet gebeld om te zeggen met welke ploeg hij morgen gaat spelen”, grapt Philippe Clement. “Wij proberen hoe dan ook altijd alle scenario’s voor te bereiden en de spelers goed in te lichten, ongeacht het feit of je nu tegen Real Madrid of tegen STVV speelt. Ook in onze competitie weet je niet altijd wie er gaat spelen”, klinkt het.

“We proberen altijd de verschillende types en diverse manieren van spelen die de tegenstander gebruikt, te duiden. Op die manier hebben we de ploeg ook voorbereid en wat misschien interessant is voor de spelers is dat je ook nog iets dieper gaat over bepaalde spelers. Dat je bijvoorbeeld ook over een Brahim Díaz spreekt. Weinig mensen weten iets over hem, maar die heeft ook veel kwaliteiten die op dit moment eigenlijk nog niet zo vaak aan de oppervlakte zijn gekomen”, legt Clement uit.

“Dat is ook het mooie aan zulke avonden: ik herinner mij heel lang geleden dat we met Club tegen Barcelona speelden en ik was nooit de man die voor of tijdens een wedstrijd om shirtjes vroeg bij een tegenstander. Als verdediger vond ik dat niet kunnen, dus op het einde van de match was ik meestal te laat, dan waren andere jongens al met de grote namen weg. Ik heb toen toch nog van shirtje kunnen wisselen met een heel klein mannetje dat toen op het veld was gekomen en dat was Andrés Iniesta”, pakt onze coach uit met een mooie anekdote.

“Misschien is dat morgenavond ook het geval, wat wil zeggen dat dat dan jongens zijn met heel veel talent en kwaliteiten. Je zag ook bij Iniesta, die toen zijn eerste Europese match speelde op Club Brugge, meteen wat hij in zijn mars had. Ik wil maar zeggen: als je deel uitmaakt van de kern van zo’n club zit dan heb je gewoon heel veel kwaliteit”, verzekert Philippe Clement.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.