Club Brugge boekte in het seizoen 18/19 een miljoenenwinst

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Het Laatste Nieuws meldt dat Club Brugge in het seizoen 2018-2019 een bedrijfswinst van 10,9 miljoen euro boekte. Opvallend is dat de meeste inkomsten uit terugkerende inkomstbronnen kwamen. De meeste clubs blijven uit de rode cijfers door transferinkomsten.

04 december 2019 07:35 - Club Brugge hengelde ‘maar’ 20 miljoen euro transferinkomsten binnen. Terugkerende inkomstbronnen zoals sponsors en resultaten op het veld zorgde voor het grootste deel van de financiële gezondheid. Vooral de Champions League zorgde voor een flinke opsteker.

In totaal boekte Club Brugge een recordomzet van 92,8 miljoen euro. Enkel Anderlecht kon ooit meer inkomsten voorleggen met 104,5 miljoen euro in 2017 dankzij een uitzonderlijke transferzomer. De lonen bij Club Brugge zijn overigens ook stabiel. Die post was 34,6 miljoen euro, slechts 1,5 miljoen meer dan het jaar ervoor.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.