Club Brugge is op zoek naar vervanger Diagne: ‘Rode Duivel, talent of ervaring halen’

Club Brugge is naarstig op zoek naar een nieuwe aanvaller. Mbaye Diagne heeft het helemaal verkorven en Philippe Clement wil naar verluidt een targetspits in zijn selectie toevoegen. Het Nieuwsblad schuift enkele opties naar voren.

06 december 2019 08:20 - Rode Duivel
De eerste optie is weer stunten door een Rode Duivel binnen te halen. De komst van Simon Mignolet bleek al een schot in de roos. ‘Van de huidige spitsen bij de Rode Duivels is er een aantal dat niet speelt. Michy Batshuayi is bankzitter bij Chelsea, Christian Benteke bij Crystal Palace. Beide spelers zouden niet afkerig staan van een oplossing in januari en Club Brugge kan hen altijd benaderen vanuit de filosofie: nooit geschoten is altijd mis.’

Toch lijkt de komst van een nieuwe Rode Duivel een moeilijk verhaal. ‘Nog afgezien van de vraag en de buitenlandse concurrentie rijst de vraag of ze voor de volle honderd procent in het systeem-Clement passen. De Brugse trainer geeft aan zijn targetspits nodig te hebben in specifieke omstandigheden, als de ­tegenstander een muur optrekt. Moet je Batshuayi of Benteke halen om in de ­reguliere competitie tegen Waasland-Beveren of KV Kortrijk te spelen?’

Jong talent
Een tweede optie is een talent á la Wesley Moraes op te sporen en binnen te halen. De spitsen in Europa worden echter onbetaalbaar. ‘In de ideale wereld loopt er in België een kopbalsterke jonge aanvaller rond, maar dat type is allesbehalve dik gezaaid. Zinho Gano komt misschien nog het dichtst in de buurt, maar werd ooit doorgestuurd bij Club.’ Ook schuift de krant Cyle Larin van Zulte Waregem naar voren.

Ervaren bankzitter
Club Brugge kan ook altijd voor een derde optie gaan en dat is een ervaren kracht uit de Belgische competitie halen. Igor De Camargo werd al een paar keer genoemd en is een kopbalsterke spits. “Ik krijg dikwijls berichten van oud-spelers dat ze willen komen. Of er ­iemand bijkomt, hangt af van de markt. Januari is een heel stuk moeilijker dan in de zomer. We ­willen alleen maar iemand halen die onmiddellijk inzetbaar is”, liet Clement weten.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.