Diagne over penalty-incident: “Vanaken zei dat hij te zenuwachtig was”

Mbaye Diagne heeft in eigen land een interview gegeven over zijn tijd bij Club Brugge. De Senegalees had het onder meer over het penalty-incident tegen PSG.

28 december 2019 08:24 - Het Nieuwsblad citeert de Senegalese aanvaller over het beruchte penalty-incident tegen PSG. “Ik heb zelf die penalty gecreëerd. Aanvankelijk zou ik hem niet nemen, maar de tweede kapitein (Hans Vanaken, red.) zei me dat hij te zenuwachtig was om te trappen. Dus deed ik het. Jullie weten dat ik in Senegal nog nooit een penalty heb gemist.”

Het vervolg is gekend. Diagne miste de penalty en werd vervolgens uit de selectie van Club Brugge gezet. Sindsdien is het nooit meer goed gekomen tussen club en speler. “Ik heb die penalty niet met opzet gemist. Ik heb twee weken hartzeer gehad van die gemiste strafschop. Het deed me pijn en ik heb er spijt van”, aldus Diagne.

Toekomst?
Wat met de toekomst? “Iedere speler heeft soms moeilijkheden, het is zaak als voetballer om daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik verblijf nog tot in januari in Senegal met mijn familie. Ik bekijk met mijn makelaar wat de toekomst brengt. Terug naar Brugge? Iets anders? Wat met de huurovereenkomst? We gaan het bekijken. Ik heb de toestemming van de club om hier mijn vakantie door te brengen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.