Gestopte penalty’s geen toeval voor Mignolet: “Ik wist alles op voorhand”

Club Brugge bekert verder na de gewonnen strafschoppenreeks tegen KV Oostende. Volgens doelman Simon Mignolet was het geen toeval dat Blauw-Zwart de loterij van de penalty’s overleefde.

06 december 2019 09:28 - “Ik heb ervaring genoeg om met zulke situaties om te gaan. Ik ging telkens naar de goede hoek en dan heb je een degelijke kans om de bal eruit te houden”, begint Mingolet. “Ook onze spelers trapten goed: op training bij Club Brugge heb ik nog niet veel strafschoppen gepakt. Ze gingen heel goed binnen. Alle credits voor hen om rustig te blijven en de strafschoppen gewoon binnen te leggen.”

Mignolet laat niets aan het toeval over en bestudeert strafschoppen voor elke wedstrijd. “Voor elke match bestudeer ik wie de penalty’s trapt bij de tegenstander en waar. Ik laat niets aan het toeval over. Op voorhand wist ik van vier van de vijf trappers bij KV Oostende waar ze hun strafschop zouden geven. Enkel bij Ndenbe wist ik dat niet, maar die gokte ik dan goed.”

“Ik noem mezelf zeker geen specialist, maar ik heb in het verleden wel al redelijk wat penalty’s gepakt op belangrijke momenten”, gaat Big Si verder. “Als doelman heb je op zo’n moment niets te verliezen. Ik ben groot en ik heb een grote reikwijdte. Het is zaak om de goede hoek te kiezen en je timing goed te krijgen. Als dat lukt, is er een grote kans dat je die strafschop ook effectief stopt.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.