“Ik ben vooral blij dat het gezaag daarover weg is en dat die vragen niet blijven terugkomen”

© Facebook Club Brugge

Vorig seizoen lukte het Club eindelijk nog eens om te winnen in het hol van de paars-witte leeuw, maakt dat de opdracht voor morgen op mentaal vlak iets makkelijker voor de troepen van Philippe Clement of speelt dat geen enkele rol in het (beker)verhaal?

18 december 2019 14:55 - “Ik ben vooral blij dat het gezaag daarover weg is en dat die vragen niet blijven terugkomen”, reageerde onze coach ad rem en met een lach op het gezicht. “Ik heb intussen al twee of drie keer gewonnen op Anderlecht, dus voor mij is er niet bepaald een groot verschil met voorheen. Al verandert het misschien wel de aanpak van de media naar die wedstrijd toe.”

Leeft de spelersgroep op een andere manier toe naar zo’n beladen uitmatch? “Neen, maar wat ik wel benadruk is dat we weten hoe belangrijk deze match is voor onze supporters en het is ook een wedstrijd die beslissend is in die bekercompetitie. Maar of het nu op Anderlecht, Standard of KV Mechelen is, dat maakt voor mij niet veel verschil.”

Dat Club op papier dé favoriet is, daar hecht Clement geen enkel belang aan: “Wij zijn niet bezig met andere ploegen of hoe het daar gaat. We zijn met ons eigen verhaal bezig en het is onze ambitie om dat beter te maken. We willen proberen om op alle fronten zolang mogelijk te blijven strijden en zoveel mogelijk matchen te winnen. Anderlecht is een nieuwe uitdaging en het is voor hen, meer dan voor ons, een match van alles of niks”, luidt het.

“Je ziet dat de supporters van Anderlecht worden gemobiliseerd om er een echte cupmatch van te maken en dat verwacht ik ook. Met twee ploegen die willen aanvallen, dus dat kan alleen maar een goeie match worden, denk ik. Het feit dat Kompany en Chadli mogelijk spelen? Neen, daar ben ik niet mee bezig. We bereiden onze spelers altijd voor op alle mogelijke scenario’s. Tegen PSG waren we ook niet bezig met het feit of Kylian Mbappé al dan niet zou starten”, is Clement duidelijk in zijn communicatie.

“De spelers zijn op de hoogte van de specifieke kwaliteiten van de tegenstander, hoe we die opvangen en hoe we de andere ploeg pijn kunnen doen. We zullen wel zien op de dag van de match. Ik ben niet het type coach dat daar heel veel energie in investeert, ik heb het in het verleden soms anders gezien. Je kunt in je hoofd vanalles voorbereiden, maar als het dan iets helemaal anders is, ben je teleurgesteld. Ik ben op alles voorbereid.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.