Philippe Clement onthult zijn favoriete loting voor Europa League: “Ik heb daar goeie herinneringen aan”

© Club Brugge

De Champions League is achter de kiezen, maar na de winterstop mag Club zich richten op een vervolgparcours in de Europa League. Iets waar de spelers nu al naar uitkijken en ook Philippe Clement heeft zo zijn favoriete loting, benieuwd of die maandag ook daadwerkelijk uit de bus komt.

13 december 2019 14:46 - “Ik heb Malmö opgeschreven als favoriete loting. Ik heb goeie herinneringen aan die ploeg en ik denk dat het een van de meer haalbare kaarten is, vergeleken bij andere ploegen die we kunnen treffen. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat het een makkelijke tegenstander is. Liefst Malmö dus voor mij, maar we zullen zien. Ik ben gewoonlijk heel slecht in die dingen dus die ploeg zal het waarschijnlijk al niet worden”, lacht Philippe Clement tijdens zijn persbabbel.

“Liefst nu een haalbare kaart, maar als het een grote klepper wordt, zullen we ook blij zijn en gaan we ons volledig smijten in een poging om het onmogelijke te realiseren. Die loting is leuk om naar toe te leven en om eens over te praten, maar wat er ook uit de bus komt: ik zal er blij mee zijn en we gaan volledig voor die kwalificatie”, geeft onze coach mee.

“Dat moet ook onze mentaliteit zijn en die zit intussen ook in onze groep. Wie het ook is en waar het ook is: we gaan uit van onze eigen kwaliteit en sterkte. We gaan hoe dan ook alles geven en dan zien we op het einde van de rit wel waar ons dat brengt. Het is nog te vroeg om bezig te zijn met de eventuele impact op onze titelkansen, maar uiteraard is het zeker geen voordeel, maar een groot nadeel als je ver zou doorstoten in Europa”, geeft de T1 grif toe.

“Het is ook daarom dat ik al vier maanden bezig ben met heel die groep in het verhaal te betrekken. Iedereen moet automatismen opdoen en leren spelen zoals we graag willen spelen want anders gaan we spelers te weinig hebben op het einde van de rit. Vandaar die rotatie van de voorbije weken en maanden”, verduidelijkt Philippe Clement duidelijk zijn aanpak.

“Iedereen heeft zijn minuten kunnen pakken in dat verhaal, heeft zijn kwaliteiten kunnen tonen en heeft ook zijn fouten kunnen maken om daaruit te leren. Ook dat is heel belangrijk in een groep als je beter wilt worden. Je leert namelijk het meeste uit je fouten en uit de ervaringen die je samen hebt opgedaan. Hoe meer mensen betrokken zijn, hoe meer kans we straks hebben als het programma heel druk zou blijken te zijn.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.