Refereeing Department bevestigt: doelpunt tegen STVV onterecht afgekeurd

©  Sports Late Night

De fans van Club Brugge begrepen er zaterdagavond geen bal van: de 1-2 van Éder Balanta op hoekschop werd afgekeurd wegens een vermeende duwfout van Federico Ricca. Intussen heeft het Professional Refereeing Department tekst en uitleg gegeven bij die fase en wat blijkt? Het doelpunt werd effectief ten onrechte afgekeurd.

10 december 2019 14:22 - “De scheidsrechter kende een doelpunt van Club Brugge toe, maar de VAR vroeg om een “on field review” (interventie) wat resulteerde in het afkeuren van het doelpunt. De VAR moest in deze situatie niet ingrijpen omdat het geen “clear and obvious error” (duidelijke fout) van de referee was, in het bijzonder voor contacten met het bovenlichaam”, klinkt het.

“Het doelpunt moest niet afgekeurd worden omdat het om een normaal fysiek contact ging. Onjuiste VAR-interventie en beslissing van de scheidsrechter”, luidt het duidelijke oordeel op de website van de Royal Belgian Football Association.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.