Vincent Mannaert geeft zijn mening over Diagne en ontkent hardnekkig gerucht

Mannaert laat zijn goed hart zien Zelfs op een regenachtige dag zoveel lachende gezichten

Over enfant terrible Mbaye Diagne is de voorbije weken heel wat gezegd en geschreven, maar onze bestuurstop hadden we tot nog toe niet gehoord over de fratsen van de Senegalese spits. Vincent Mannaert gaat vandaag echter in op de zaak in een interview met Marc Degryse voor Het Laatste Nieuws.

11 december 2019 16:29 - Eerst en vooral wil de manager duidelijk stellen dat de transfer van Diagne wel degelijk grondig werd voorbereid en dat het niet louter een paniektransfer was of een manoeuvre om Anderlecht de loef af te steken: “De aanpak van het dossier-Diagne week niet af van andere dossiers die in het verleden eind augustus concreet werden: Vormer, Izquierdo, Gedoz… De transfer van Diagne is volledig gescreend”, klinkt het klaar en duidelijk.

“Er was zelfs een finale vergadering met de hele technische staf. Carl Hoefkens had nog met hem gespeeld bij Lierse, waarop is beslist om ervoor te gaan. Dat zijn fratsen bekend waren? Dirar had al eens fratsen uitgehaald, Perisic, Izquierdo, Bacca, zélfs Meunier… Creatieve types zijn nu eenmaal ook creatief zonder bal. De vraag is telkens: ‘Hoeveel wil je aanvaarden?’ Wat Diagne op PSG deed, was een heel moeilijke, maar niet allesbeslissend”, stelt Mannaert in HLN.

“Alleen moet je na Parijs wel de lijn volgen. Als je dan nóg eens afwijkt, houdt het op. Of ik niet tot hem kon doordringen? Ik heb het geprobeerd. Ik ben inderdaad niet iemand die gelooft in eenheidsworst – ’t moeten niet allemaal brave soldaten zijn. Dennis, Diatta… : dat soort peper en zout moet je als club kunnen managen. Op voorwaarde dat de spelers tussen de lijnen blijven. Je mag van mij de grenzen aftasten, je kunt er een keer buiten gaan, maar niet te veel, hé,” is onze CEO duidelijk.

“Ik denk – ik ben zeker – dat Diagne Parijs onderschat heeft. Je valt in… Champions League… Die andere mannen hebben al tachtig minuten hun kas afgedraaid, ze voélen dat er iets in zit… Dan valt die penalty… Ja, áls je dan dát doet, moet je ‘m wel in de winkelhaak trappen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.