Vormer heeft ondanks 12 assists nog altijd niet gescoord, Clement reageert op die vreemde statistiek

Ruud Vormer fronst de wenkbrauwen (Club Brugge - KRC Genk)

De statistieken van Ruud Vormer mogen ook dit seizoen weer gezien worden, althans toch die van zijn assists. 12 stuks alweer, maar vreemd genoeg nog geen enkel doelpunt in competitieverband. Wat denkt zijn coach Philippe Clement daar eigenlijk van?

13 december 2019 15:05 - “We hebben er nog niet over gesproken op training, maar ik heb er wel al eens mee gelachen. Dat werkt dikwijls ook het beste bij Ruud. Hij moet daar niet op gefocust zijn want hij heeft al een heel belangrijke rol vervuld dit seizoen”, hecht Philippe Clement niet te veel belang aan die statistiek.

“Wat ik ook zeg, en ik heb dat ook in het verleden bij mijn andere clubs steevast gezegd: voor mij is het niet belangrijk wie die doelpunten maakt. Als we elke week winnen dankzij doelpunten van onze verdedigers en onze aanvallers hebben elke keer ruimte gemaakt en hun werk gedaan en voor de ploeg gevochten dan zal ik even blij zijn als in het geval van goals van onze spitsen”, vult onze trainer aan.

“Het maakt voor mij niet zo heel veel uit, maar natuurlijk is het voor een speler leuk als hij zijn doelpuntje kan meepikken. Dat geeft altijd een extraatje. Dus laat ze maar op zoek gaan, maar het mag geen geforceerd gegeven worden waarbij ze enkel daarop gefocust zijn. Ze moeten focussen op wat ze voor de ploeg moeten doen en wat hun taken zijn in het geheel. Op dat vlak kan ik alleen maar tevreden zijn over de voorbije maanden. Die efficiëntie, dat is iets waar we blijven aan werken”, besluit Clement.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.