Problemen voor Club Brugge? ‘Cercle Brugge en locatie liggen dwars’

Club Brugge kwam met zijn stadionplannen op de proppen. Het Laatste Nieuws stelt dat Cercle Brugge wel eens voor problemen zou kunnen zorgen.

11 januari 2020 09:03 - De supporters van Cercle en voorzitter Frans Schotte vragen zich af of het wel mogelijk is om te bouwen langs de Blankenbergse Steenweg. Het lijkt alsof Groen-Zwart de grote verliezer van het verhaal is. Ook zijn er plannen voor zestien oefenvelden te bouwen. “Langs de Blankenbergse Steenweg willen we zestien oefenvelden realiseren”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

“Die velden zijn nodig voor de jeugdspelers van beide teams. De locatie ligt nog net binnen fietsafstand voor veel Brugse kinderen. De velden die op Jan Breydel verdwijnen, moeten daar gecompenseerd worden. Als de Raad van State het licht op groen zet voor ontwikkelingen op die locatie, dan gaan we daarvoor.”

Er worden nog locaties onderzocht voor Cercle. “Kunnen we als stad een stadion bouwen voor Cercle? Neen. Maar we kunnen wel een partner zoeken om dat te doen en het stadion van zo’n 12.000 plaatsen verhuren aan Groen-Zwart. Verder blijven we uiteraard voorstander om langs de Blankenbergse Steenweg de broodnodige industrieterreinen te realiseren. Bij de oefenterreinen moeten overigens ook extra parkeerplaatsen komen.”

Huurgeld?
Als de plannen niet zouden doorgaan, dan zou Cercle Brugge nog steeds in het Jan Breydelstadion kunnen spelen. Dan zou de Vereniging huurgeld moeten betalen aan Club om in hun nieuwe stadion te kunnen spelen. Al zijn dan nog verre veronderstellingen’, klinkt het.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.